Ева Паунова: Стара Загора сред малкото градове на континента без финансови задължения

Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) проведе работна среща с кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Тя изрази радостта си от срещата като заяви: “Впечатлена съм и поздравявам кмета и общината за бюджетната дисцпилина, нареждаща Стара Загора сред малкото градове на континента без финансови задължения. Когато общинския бюджет се управлява добре, средствата могат да бъдат разпределени много по- целенасочено и да постигат по-добре заложените цели“ . От своя страна Живко Тодоров представи проекта за изграждане на нова спортна зала в града за 4000 души в новоотркития градски парк, както и плановете за цялостно преустройство на централната градска част включително и сградата на Общината.

Основната тема на разговора беше развитието на потенциала на младите в града и региона. Двамата се обединиха около мнението, че развитието на Стара Загора е пряко свързано с успешната реализация на младите в града, което е сред основните приоритети на Общината.

Сред другите обсъдени теми бяха съвместни проекти и инициативи, както и актуални теми от европейския дневен ред като предстоящия референдум във Великобритания. Българският евродепутат и кмета на Стара Загора обявиха, че планират да посетят заедно някои от училищата в града през есента, за да разговарят с ръководствата и учениците за регионални, национални и европейски инициативи за стимулиране на дигиталните умения и навлизането на технологиите в образованието.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top