Задържаха трима в момент на сделка с цигари без бандерол в Стара Загора

Петима търговци на безакцизни цигари са задържани вчера в Стара Загора, съобщиха от полицията.

В петъчния ден около 12,00ч., служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” са задържали в момент на сделка с цигари без бандерол (150бр. кутии) 48-годишен мъж от Хасково, 46-годишнен мъж от Ардино и 49-годишна жена от Стара Загора. Лицата са задържани за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Минути по-късно в района на Автогара – Стара Загора, служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” са извършили проверка на 48-годишен старозагорец  При извършен личен обиск на лицето и последвалите процесуално – следствени действия (претърсване и изземване) в обитавания от него апартамент, намиращ се на ул.”Генерал Гурко”, са намерени и иззети общо 533бр. цигари без акцизен бандерол. Образувано е бързо полицейско производство. Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем. Работата по случая продължава.

Служители на Второ РУ – Стара Загора са извършени процесуално – следствени действия (претърсване и изземване) в къща, намираща се на ул.”Гьоновец”, обитавана от 27-годишна жена. Намерени и иззети са общо 15,4кг ситно нарязана тревиста маса с мирис на тютюн. Образувано е досъдебно производство.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top