20 роми са съборили сами незаконните си постройки в кв. Лозенец

До няколко седмици ще има ново събаряне на незаконни постройки в старозагорския кв. Лозенец, това съобщи днес кметът Живко Тодоров. Той уточни, че от предвидените около 50 „коптори” в около месността „Зайчева поляна” вече доброволно са съборени около 20. „Тези хора наистина живеят в паянтови постройки и коптори. Те са опасни за обитание, а тези хора са от Казанлък, Чирпан и Нова Загора- те нямат адресна регистрация в Стара Загора. В тях живеят по 10-15 души. Ние нямаме ангажимен към тях за осигуряване на алтернатива”.

Градоначалникът припомни, че в кв. "Борова гора" има още 92 незаконни постройки, за които ще се върви по същата процедура, а при неизпълнение на доброволното премахване ще се премине към принудително събаряне. „В момента работим върху това да се осигурят парцели, които хората да могат да си закупят, което да бъде алтернатива и да пристъпим към събаряне”, обобщи Тодоров.

Той заяви, че се работи усилино да няма постройки на изток от ул. „Витоша”. Припомням ,че през 2013 г. бяха съборени над 50 незаконни постройки в кв."Борова гора", след което последва залесяване.

 

Коментирай!

#1
читател - 2016-06-13 13:12:44

Пише се кОптор, а не куптор

#2
учуден - 2016-06-13 18:16:41

Кметът да провери колко регистрирани има на Зайчова поляна 1, и да обясни защо? Това се отнася и за другите адресни регистрации в циганския квартал. Та, не е виновен, който яде зелника, а който му го дава.

Още новини

Scroll To Top