Днес и утре състезание за млади автомобилисти ,,Младите водачи реагират – 6” в Стара Загора

Община Стара Загора, Център за наука, култура и изкуство и Младежки общински съвет организират шестото издание на състезанието за млади автомобилисти ,,Младите водачи реагират – 6”, в партньорство с ОДМВР – Стара Загора, сектор „Пътна полиция”, СБА, Български младежки червен кръст, ПГМТ ,,Н. Й . Вапцаров" и Delfina garage.

Целта на проявата е да бъде привлечено вниманието на младежите, наскоро придобили правоспособност, към рисковете на пътя и отговорността им като водачи на МПС.
В отговор на черната статистика, с мотото “Скоростта е опция на автомобила, безопасността е опция на водача” младежките организации канят своите връстници да премерят сили и умения в познаване на Закона за движението по пътищата, майсторско управление на МПС и оказване на долекарска помощ.

Тази година състезанието ще се проведе на 10 и 11 юни в два етапа – теоретичен и практически. Може да участва всеки правоспособен водач на възраст от 18 до 30 г. Победителят се определя в комплексно класиране – решаване на листовки, долекарска помощ и полигон.

Всеки правоспособен водач може да се яви за записванe и решаване на листовки на 10.06.2016 г., от 17.00 ч., в залата на третия етаж на ЦНКИ, ул.”Захарий Княжески”71 и непосредствено преди практическия етап на състезанието, на 11.06.2016 г., от 09.30 часа, на площадката пред стадион “Берое”.

Практическият етап е на 11 юни, от 10.30 ч., на площадката пред стадион “Берое”.
Като съпътстваща проява ще се състои изложение на тунинговани автомобили, организирано от Delfina garage.
  Победителите получават купи, грамоти за участие и предметни награди, осигурени от Община Стара Загора и спонсори.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top