Официално откриха пенсионерски клуб в старозагорския квартал „Зора“

В старозагорския квартал „Зора“ бе открит пенсионерски клуб, който се помещава в сградата на бившата ДГ № 33 „Люляк“ . Намерението на кмета Живко Тодоров за изграждане на клуб и читалище там бе гласувано от общинските съветници през 2014 година, с идея да продължи реновирането на стари сгради, които да бъдат използвани за обществена дейност.

„Вече имате едно прекрасно място за общуване – нова сграда и облагородено пространство, в които ще кипи живот. Благодарение на настойчивостта на кмета Живко Тодоров, председателя на Общинския съвет Емил Христов, общинския съветник Добрин Янков и ПК по култура към Общинския съвет - днес може да се поздравим с това дългоочаквано откриване на обновената сграда“, каза зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова.

Помещенията на бившото детско заведение сега са изцяло реновирани. Сградата е превърната в Административен център, който обслужва жителите на квартала. Обособени са още библиотека, читалище, детска млечна кухня. Очаква се да заработи и аптека. Съвсем скоро ще бъде поставено и улично осветление около двора на бившата детска градина. Рехабилитирано е цялото пространство около сградата  със спортни и детски кътове, алеи и паркова мебел.

Гости на откриването бяха председателят на Общинския съвет Емил Христов, председателят на ПК по култура, туризъм и вероизповедания Милена Желева, общинският съветник Добрин Янков, по чиято инициатива бе подарен телевизор на пенсионерския клуб. Всички те бяха поздравени с фолклорен букет от песни, изпълнени от състава на местното читалище. Думи на признателност за новата придобивка за квартала изрази и председателят на пенсионерския клуб Кольо Василев.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top