Берое с предложение за промени в структурата на НБЛ

Ръководството на БК Берое изпрати писмо до всички клубове от Националната баскетболна лига и до ръководствата на федерацията и лигата с предложения за промени в структурата на НБЛ, съобщиха на официалния сайт на клуба. Предложенията са направени още преди година след една от първите сбирки на Лигата преди сезон 2015/16. Сега от старозагорския клуб подновяват дискусията с идеята да бъде изработена цялостна стратегия за развитието на първенството в следващите години.

„Смятаме, че е назрял момента, в който всички ние трябва да издигнем НБЛ на следващото ниво, а именно да я трансформираме в една добре работеща, печеливша и устойчива структура, която да гарантира бъдещето на всички клубове, участващи в нея“, се казва в писмото на старозагорския клуб.

От Берое предлагат назначаване на човек, който да поеме отговорност за изпълнението на дългосрочна програма за развитие на Лигата, създаване на отдел „маркетинг“ и оптимизиране на работата на спортно-техническия и административни отдели на структурата, която се грижи за провеждане на първенството

Предложенията на Берое, заедно с появилите се идеи за таван на фонд „работна заплата“ и ограничаване броя на чужденците в шампионата ще бъдат дискутирани утре по време на първата сбирка на клубовете преди сезон 2016/17. 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top