Татяна Лолова получи статуетката „Златната липа“ и почетния знак на Стара Загора

По време на официалната церемония за откриването на четвъртото издание на Международния филмов фестивал „Златната липа“  една от най-обичаните български актриси – Татяна Лолова, бе наградена за цялостен принос  към киното със статуетката „Златната липа“. Те е носител на престижното отличие заедно с колегите си Васил Михайлов и Мария Статулова, както и холивудският кино ас Джанкарло Джанини. Освен гран при от фестивала и бурните аплодисменти на препълнената зала, Лолова получи и почетния знак на Стара Загора.

„Много големи българи са се родили в Стара Загора! Гео Милев, Веселин Ханчев… това са много малка част от имената на един особен вид хора, старозагорци! Аз съм театрална актриса, преди всичко, но театърът е едно много тъжно изкуство и колегите го знаят. Излизаш на сцената, прекрасно е, даваш цялата си душа и сърце на хората, които са дошли да споделят минутите с теб, но представлението умира след своя край. Киното обаче – остава“, сподели Татяна Лолова пред старозагорци.

„Едно е да искаш, второ да можеш, а трето и четвърто е да го направиш – този фестивал е създаден и живее благодарение на всички вас. Благодаря на Община Стара Загора, специални признания към кмета Живко Тодоров, към екипа му, към публиката! Бих искала, през тези пет дни, да се насладите на подбраните стойностни филми. Предстои да видите една много силна селекция“, каза по време на церемонията директорът на фестивала и негов създател Магдалена Ралчева.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top