Ди4о пее на откриването на кинофестивала „Златната липа“ в Стара Загора

Голямото откриване на фестивала за ново европейско кино в Стара Загора „Златната липа 2016“ е тази събота – 28 май, от 17.30 часа. Малко преди този час Военният биг бенд, воден от капитан Цветомир Василев, ще поведе през центъра на града пъстрото мажоретно шествие. За четвърта поредна година червеният килим ще грейне с ярки отблясъци пред входа на Държавна опера Стара Загора, в чиято концертна зала ще се състоят по-голямата част от събитията и прожекциите на филмите от конкурсната и извънконкурсната програми.

По червения килим в съботния следобед ще дефилират известни филмови актьори, режисьори и кинодейци, водени от създателя на фестивала, кинорежисьорът Магдалена Ралчева, кметът на Стара Загора Живко Тодоров и други официални лица. По него можете да преминете и вие, защото всички граждани и гости на града са поканени при вход свободен да присъстват в оперната зала на тържественото откриване. През петте фестивални дни също при свободен вход ще бъдат прожектирани и всички 47 филма от фестивалната програма.

Бляскавата церемония ще бъде водена от младия актьор Бойко Кръстанов, който нашумя с ролите си в българските телевизионни сериали „Стъклен дом“ и „Под прикритие“, както и в ирландския „Ред Рок“. Той ще бъде в компанията на поп иконата Ди4о, който ще изпълни много от най-добрите си хитове. Организаторите са замислили интересна музикална програма, чиито подробности обаче пазят в тайна. В залата ще бъде и голямата българска актриса Татяна Лолова, която тази година е специалния гост на фестивала. Тя ще получи статуетката „Златната липа“ за цялостен принос в развитието на българското кино, събирайки овациите на почитателите на Седмото изкуство.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top