Още 300 хил.лв. дава общината за ремонта в кв.Самара 3

За ремонтите дейности, които в момента вървят в кв. „Самара 3“, градоначалникът обяви, че са били възложени за изпълнение и нови улици, които не са били част до този момент от предвидената рехабилитация.  „Проблемът там бе, че до този момент, по тези улици не е имало асфалт. Предвидили сме изграждане на нови улични трасета, с подмяна на бордюри, както и възстановяване на асфалтовата настилка, което струва над 300 хил.  лв. общински средства. Очакваме всичко това да бъде завършено във възможно най-кратки срокове“, подчерта Тодоров.

„Обявихме процедура и за частична подмяна на водопровода в кв. „Три чучура – север“, със средства от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Във времето е била подменена само част от него. Пуснали сме проект към Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда – ПУДООС, като очакваме в края на месец май да бъде взето решение за финансиране и на рехабилитацията на канализацията в квартала, като стойността е около 2 млн. лева. Така ще може двата ремонта да вървят заедно и да бъде обновена цялата ВиК мрежа на „Три чучура – север“. На пролет догодина, ще може да започне и работата по асфалтирането на улиците, направата на тротоари и бордюри“, обобщи кметът.

Живко Тодоров обяви, че изпълнението на кръговото движение на „Капитан Петко Войвода“ и „Цар Симеон Велики“ върви в срок, който е до края на юли месец. „Обектът е тежък и не е обикновено кръгово кръстовище. До този момент всички отпадни води на квартала над магазин „Билла“ се изсипваха в дерето над квартал „Три чучура – юг“, а сега на практика решаваме този проблем с подпушените канализационни шахти“, каза той.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top