Валидирана бе марката за юбилея на Берое

Днес на стадион „Берое“ в Стара Загора бе валидирана марката „100 години Светът е Берое“. На церемонията присъстваха изпълнителният директор на Берое Илко Русев, главният изпълнителен директор на „Български пощи“ ЕАД Деян Дънешки, заместник кметът на Стара Загора Красимира Чахова и художникът Венцислав Йорданов, който е автор на проекта.

Пощенско-филателното издание се състои от една пощенска марка с номинална стойност 0,65 лв. в тираж 5 000 броя, четири пощенски марки в блок-лист в тираж 1500 броя и специален пощенски печат. Автор на проекта е художникът Венцислав Йорданов, а на използваната снимка Боян Георгиев. Пощенско-филателното издание ще може да бъде закупувано от утре единствено в мрежата на „Български пощи“.

„Искам от мое име и това на целия клуб да благодаря на „Български пощи“ и техния главен изпълнителен директор за това, че промениха своя график за 2016 година и откликнаха на нашата молба и направиха всичко възможно да бъде създадена тази марка. С това, което те направиха, те помогнаха за популяризирането на този празник и футболен клуб Берое. Марката влиза и в историята на „Български пощи“, каза Илко Русев преди валидирането.

Главният изпълнителен директор на „Български пощи“ ЕАД Деян Дънешки сподели: „За мен е много приятно да съм сред вас и заедно с вас да празнуваме 100 годишнината на „Берое“. Българското марково издание добавя още една марка в колекцията на филателистите по темата „Спорт“ – „Футболни годишнини“, а именно 100-годишнината на такъв именит отбор като Берое. Други такива марки сме издавали за ЦСКА, Левски, Славия, Марек, Черно море.”

Първата валидирана марка ще намери място в Музея на славата на „Берое“, който се намира на стадиона. Това е второ валидирана на пощенско-филателно издание в града за цялата история.

starozagorci.com

снимка:beroe.bg

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top