Стотици деца се включиха в спортния празник „Старозагорски олимпийски надежди“

Петото издание на Детски игри „Старозагорски олимпийски надежди“ събра стотици малки и големи спортисти в новия парк в кв. „Казански“. Традиционният спортен празник бе официално открит от ресорния зам.-кмет на Община Стара Загора Красимира Чахова.

„Добре дошли в този прекрасен парк, открит едва преди година, а вече превърнат в едно притегателно място за спорт, отдих и развлечения. Истинско щастие за мен е да видя толкова много деца и да дам начало на петите детски игри „Старозагорски олимпийски надежди!“, приветства гостите и участниците Красимира Чахова.

Детските спортни игри са посветени на м.с. Димитър Чифудов – първият старозагорски олимпиец на игрите в Мелбърн 1956 г. Тази година отново е олимпийска, през месец август, в Рио де Жанейро, ще се проведат 31-те олимпийски игри.

„Благодаря, че се отнасяте с толкова сериозно отношение към днешния празник. Спортът и дисциплината допринасят за постигането на резултати и в учението. Важно е да отглеждаме здрави младежи, които пълноценно да запълват своето свободно време. Колкото повече излизат сред природата и спортуват децата ни, толкова по-благоприятни ще са и техните лични резултати. Благодаря на всички, които днес допринесоха за реализирането на това толкова многочислено събитие“, каза зам.-кметът Иванка Сотирова.

В проявата се включиха с демонтрации старозагорските клубове по бадминтон, волейбол, джудо, художествена и спортна гимнастика, тенис на корт, стрелба с лък, фехтовка и други спортове. Празникът премина с много музика и настроение, за които се погрижиха местни вокални групи и танцови състави.

Денят на спорта включи масов крос за три възрастови групи - до 12 години, до 16 години и над 16 години, както и баскетболни срещи между отбори от шест училища. Бяха изиграни и няколко футболни и тенис срещи. Наградени бяха местни деца и младежи за спортните си успехи.

Специални гости на празника бяха един от най-обичаните волейболисти у нас Любо Ганев, змс Александър Томов, председателят на Общинския съвет Емил Христов, Олег Стоилов, председател на ГК ЛИПА, десетки спортни старозагорски деятели, ръководители на спортни и културни школи, както и стотици зрители.

Детските игри „Старозагорски олимпийски надежди“, организирани от Община Стара Загора, ГК ЛИПА и Български Олимпийски комитет, отбелязаха подобаващо Международния ден на предизвикателството и Деня на българския спорт.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top