Любо Ганев специален гост на Пети детски игри „Старозагорски олимпийски надежди”

В събота от 10,00 часа стартират Пети детски игри „Старозагорски олимпийски надежди” в Стара Загора.В надпревата ще се включат 600 деца, които ще се състезават в 16 дисциплини от 22 спортни клуба от регион Стара Загора. За първи път стартът ще бъде даден в Новия парк. Специален гост на събитието ще бъде Любо Ганев.

Това са единствените игри, които се правят по този начин в България.Събираме всички спортове на едно място, правят се демонстрации на всеки вид спорт за да може всички , които гледат или деца, които не сe занимават със спорт да се привлекат в залите каза Емилия Драгиева, член на организационния комитет.

В проявата са включени бадминтон, волейбол, джудо, художествена и спортна гимнастика, тенис на корт, стрелба с лък , фехтовка, масово бягане и други спортове.Тази година игрите имат по-изразен състезателен характер. Увеличен е наградният фонд. За финалистите са предвидени медали и купи за колективните спортове. Ще бъде дадена и специална купа за най-добър европейски резултат.

Пети детски игри „Старозагорски олимпийски надежди” се провеждат в памет на м.с. Димитър Чифудов, първия старозагорски олимпиец, участник в игрите в Мелбърн 1956 г. Организатори са Граждански клуб ЛИПА, Община Стара Загора и Български олимпийски комитет.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top