Живко Тодоров: До края на юни ще бъде завършен и Вторият етап от ремонта в кв.Самара 3

До края на месец май да приключи Първият етап от ремонта в кв. Самара 3 обеща на среща с граждани снощи кметът Живко Тодоров. Той е категоричен, че по него на 100% са завършени дейностите по подмяна на ВиК сега остават само довършителни работи и асфалтиране. Вторият етап трябва да завърши месец по-късно-до края на юни. Там дейностите по ВиК са завършени на 95%, увериха от фирмата изпълнител.

Всичко в квартала се изгражда наново, със средства по ПУДОС-близо 5 млн лева, а не се възстановява, уточни Тодоров. Още 200 хиляди лева ще отпусне общината, за да бъдат оправени терените около входовете, но всички междублокови пространства няма да мога да бъдат облагородени сега. Това ще се случи в следващите години, каза кметът. Той обеща още до края на тази седмица да бъде възстановено осветлението в старозагорския квартал.

Жителите му се оплакаха от силно запрашаване на въздуха, липса на осветление и паркоместа, отворени шахти, кал и липса на алтернативен маршрут за достъп до квартала. Те поискаха засилен контрол върху работата на изпълнителите и спазване на обещаните срокове. На всички техни въпроси кметът, екипът му и изпълнителите на ремонтните дейности отговориха подробно и изчерпателно. Те увериха, че качеството на изпълнението се следи, а в лицензирани лаборатории се изпращат проби за изследване на качеството на асфалта. В отговор на това Тодоров заяви, че Ще изтърпим критиките, но за нас е важно след приключването на проекта да имаме един хубав и модерен квартал, посочи кметът.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top