22 септември 2020

Берое обяви името на новия треньор - Обновена

Ръководството на ПФК Берое постигна споразумение относно треньорския щаб, който ще води отбора от следващия сезон. Начело на тима като старши треньор ще застане Александър Димитров, съобщиха от официалния сайт на клуба.

Негов пръв помощник ще бъде бронзовият медалист от САЩ 94' Ивайло Йорданов, а Владимир Манолков ще бъде треньор на вратарите. Пламен Липенски остава в щаба и отново ще бъде кондиционен треньор. Окончателният състав на щаба ще бъде попълнен от още един треньор, но неговото име ще бъде обявено допълнително.

Новият треньорски екип ще започне активна работа с отбора от 1 юни 2016 г. Щабът ще бъде представен официално и ще даде своята първа пресконференция пред медиите на старта на лятната подготовка на тима. До тази дата никой от новите треньори или представител на ръководството на Берое няма да дава изявления, свързани с назначенията!

Александър Димитров е роден на 12 септември 1976 г. За последно той бе начело на националния отбор на България до 17 г. Преди това той е бил помощник треньор на Иван Колев в Персипура Джаяпура, в националния отбор на Индонезия и в олимпийски отбор на Индонезия. Димитров е бил треньор на Конелиано и Витоша (Бистрица), а също така помощник треньор в Ботев (Пловдив).

Димитров бе помощник в младежкия национален тим, води националния отбор на България до 19 години и успя да класира тима на Европейското първенство през 2014 година. Той води националния отбор на България до 17 години, а също така води тима на Европейското първенство през 2015 година, на което бяхме домакини. 

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top