Дом за деца Стара Загора развъжда хомо-секс проституция

Втори случай на хомосексуални престъпления в старозагорски дом за деца разглеждат днес районните съд и прокуратура. 

След като задържаха в ареста 16-годишен с постоянна мярка за това, че на Разпети петък тази година е изнасилил в дом за сираци 14 годишен свой съквартирант, съдиите разгледаха втори подобен случай. 

Съдът определи постоянна мярка спрямо 17-годишен младеж от дом за деца семеен тип, принуждавал свой непълнолетен съквартирант да проституира.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че 17-годишният И. К. от Стара Загора е бил настанен в Дом за деца от семеен тип в гр. Стара Загора. В същия Дом било настанено и пострадалото 16-годишно момче. В началото на 2016 г. чрез регистрация в различни интернет сайтове обвиняемият И. К. си уреждал срещи с мъже на различни места в град Стара Загора. На тези срещи той водел и пострадалия 16 годишен свой съквартирант от дома за сираци. 17-годишният сводни принуждавал 16 годишния младеж да извършва сексуални услуги на различни мъже срещу заплащане.

Днес, 5 май 2016 г., по искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът взе постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо 17-годишния И. К., от гр. Стара Загора, привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че от месец януари 2016 год. до месец февруари 2016 год. в гр. Стара Загора, набрал отделно непълнолетно лице, с цел да бъде използвано за развратни действия независимо от съгласието му, като деянието е извършено спрямо лице ненавършило 18 години и чрез обещаване и даване на облаги, като макар и непълнолетен е могъл да разбирал свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, докладва Прокуратурата.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че И. К. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление, заключва Районната прокуратура на Стара Загора.

Starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top