Рецидивист за побой в изпитателен срок бил единият от ромите-биячи в Раднево

Утре, 5 май 2016 г., Окръжната прокуратура на Стара Загора ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо четиримата обвиняеми за опит за убийство при спречкване за отнето предимство в Раднево, съобщиха от Обвинението преди малко.

С постановление на наблюдаващия прокурор четиримата обвиняеми са задържани от понеделник в ареста за 72 часа. Това са Калчо И., на 39 г., Антон И., на 22 г., Динко А., на 23 г., и Стефан И, на 20 г., всички от  Раднево. Четиримата са привлечени като обвиняеми за  опит за  убийство  по хулигански подбуди.

Стефан, който е и участник в първоначалния спор за пътното предимство е обвинен допълнително в  опит за убийство на повече от едно лице по хулигански подбуди. Прокуратурата е установила, че друг от обвиняемите – Калчо е извършил рецидив. Калчо И. бил многократно осъждан, като последната му присъда е за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди на повече от едно лице и настоящето деяние е извършено в изпитателния срок на предходното му осъждане. Обвиняемият  Динко А. е осъждан за грабеж и реабилитиран към настоящия момент. Останалите обвиняеми са неосъждани.

Прокуратурата съобщава установените до този момент от разследващите обстоятелства по радневския побой, които не се отличават съществено от досега представените: На 2 май в Раднево, по повод отнето предимство е възникнал конфликт между Стефан И. на 20 г. и Георги Н., на 28 г., при който двамата си разменили остри реплики. Малко по късно пред фитнес зала в Раднево били Ц.К, Г. Н. и Ж.Ж. (Цецо, Георги и Живко). Те били нападнати от четиримата обвиняеми, които започнали да им нанасят удари с бухалки. На 27-годишният Живко Ж. бил нанесен и удар с нож в горна лява част на гърба, като ударът е проникнал в гръдната кухина и е засегнал белият му дроб. Ж. Ж. има и други наранявания в резултат на ударите с бухалки. 28-годишният Ц. К. е с множество наранявания в главата и тялото и с линейно счупване на черепа. 28-годишният Г. Н. е с множество наранявания в главата и тялото и мозъчно сътресение.

Starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top