Откриха обновената сграда на детска градина „Бреза“ в Стара Загора

С пролетно веселие, с участието на обичания от малчуганите на ЦДГ № 4 „Бреза“ Хайгашот Агасян, бе открита официално обновената и санирана сграда на детското заведение в Стара Загора.

В приветствието си към гостите и персонала на градината зам.-кметът Иванка Сотирова припомни колко неугледна е била сградата и колко неефективно отоплението ѝ, когато я е посетила през първия мандат на кмета Живко Тодоров. В продължение на стратегията му за цялостно обновяване на учебно-образователната инфраструктура, сгтрадата на ЦДГ „Бреза“ е била изцяло санирана, извършени са и вътрешни ремонти.

Сега малчуганите се радват на комфортна и добре климатизирана среда, добре уреден двор за игра с площ 12 дка. Директорът Мариана Димова сподели, че ефектът е усетен още тази зима, като температурите в сградата са се вдигнали с 8 градуса.

Стойността на извършените ремонти е близо 300 хиляди лева. Те са осигурени от Националния доверителен екофонд. Изпълнител е консорциум, в който участва старозагорската фирма  „АПП Инженеринг“. Изпълнител на новото обзавеждане, закупено от Община Стара Загора на стойност 66 000 лв., е фирма „Панда“.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top