Стара Загора: Стара Загора става столица на футбола за приятелство

Стара Загора става столица на футбола за приятелство

Тази събота, на 23 април от 11 ч. до 13 ч. на площада пред община Стара Загора всички жители на града ще могат да празнуват Международният ден на футбола и приятелството заедно с детско-юношеския отбор на ПФК Берое, който ще представи България на Международния детски футболен турнир тази година в Милано в края на месец май.

Всяка година около 25 април се отбелязва Международният ден на футбола и приятелството - част от детската социална програма „ФУТБОЛ ЗА ПРИЯТЕЛСТВО“, изпълнявана от компанията Газпром. Всички 32 участващи страни честват заедно празника: Австрия, Азербайджан, Алжир, Аржентина, Армения, Беларус, Белгия, Бразилия, България, Великобритания, Виетнам, Германия, Испания, Италия, Казахстан, Киргизстан, Китай, Полша, Русия, Сирия, Словакия, Словения, Сърбия, Турция, Украйна, Унгария, Франция, Хърватия, Чехия, Холандия, Швейцария, Япония.

В рамките на Международния ден на футбола и приятелството се организират множество публични събития, за да напомнят на децата ключовите ценности на програмата „ФУТБОЛ ЗА ПРИЯТЕЛСТВО“, а именно подкрепата и насърчаването на: приятелство, равенство, честна игра, здраве, мир, отдаденост, победа и традиции.

"Докато спортуват, децата се учат на комуникация, разбиране, доверие и толерантност. Като осъзнаят колко е важно приятелството и уважението на игрището, те започват да ценят своите приятели и близки в ежедневието. Именно това цели да напомни Международният ден на футбола и приятелството, отбелязван ежегодно на 25 април“, каза световният посланик на програмата Франц Бекенбауер.

Програмата ще включи официални изказвания на представител на община Стара Загора и старши треньора на младежкия отбор на ПФК „Берое“ Иван Гаджев. Мажоретните състави при VI ОУ „Св. Никола“ и при Център за наука, култура и изкуство, функция „Образование“, вокална група „Розов свят“, вокална група „Звездопад“, мажоретен и танцови състави към ЦНКИ и фолклорна група от ГПЧЕ „Р. Ролан“ заявиха подкрепата си с песни и танци, а малките футболисти на ПФК „Берое“ се отблагодариха с демонстрационен футбол на малки вратички. Всяко дете на площада получи гривничка, символ на социалната футболна инициатива.

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top