Пръскането срещу кърлежи в Стара Загора започва на 22 април

Дезакаризацията на над 730 000 дка тревни площи на територията на община Стара Загора ще започне в 20.00 ч. на 22 април, съобщиха от пресцентъра на общината.Започва се с обработката на детските площадки в кварталите. В началото на  май ще бъдат обработени и 332 000 дка площи в селата.

Създадена е организация от Административните бюра, звено „Озеленяване" и директорите на съответните детски и социални заведения за окосяване наплощите, подлежащи на обработка. Обработката на тревните площи срещу кърлежи в града ще се извършва едновременно от 3 екипа, а на детските и социалните заведения в града - от два екипа. Два екипа ще извършват обработката на тревните площи в селата от общината.

Пръскането ще се извършва вечер след 20.00 часа. То трябва да приключи по график до 23 април. Община Стара Загора си запазва правото за промени в графика, при наличие на неподходящи климатични условия. Със заповед на кмета Живко Тодоров са определени длъжностни лица, които да следят за изпълнението на дейностите и да присъстват при извършването и приемането на работата за съответните обекти. Копие от сключения договор с фирмата изпълнител „Д.Д.Д.- 1" ЕООД, София, графикът за обработка и информация за препарата Бандит -1 ЕВ, с който ще се извършва обработката, са изпратени за информация и контрол до РЗИ Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top