Излюпи се второ брадато лешоядче в Спасителния център на Зелени Балкани

Броени дни след голямата събитие с излюпването на първия брадат лешояд в България от над 60 години насам, последва второ щастливо събитие на бял свят се появи още едно брадато лешоядче, бебе на същата двойка.

Екипът на Зелени Балкани, като горди и всеотдайни родители, бди денонощно над свидната рожба. След като няколко дни след излюпването и подхранването му по-голямото бе върнато на родителите сега се търсят приемни родители на изтърсачето. Това се налага, защото в природата, родителите да отгледат само едно малко и оцеляването на второто е винаги под съмнение, особено с разлика от 10 дни, като на нашите.

И така, Малчо заминава за Австрия след броени дни. Новият му дом ще бъде центърът „Ричард Фауст“ край Виена – родното място на неговите родители – двойката в Спасителния център на Зелени Балкани. Там обучени в приемното родителство брадати лешояди ще отгледат мъника, а в последствие той, както и по-голямото, ще се присъедини към голямата група на лешоядите, допринесли за запазването на вида в Европа.

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top