Старозагорски ученици в състезание за 100 дръвчета за училището и града

Учениците, учителите и родителите от Начално училище „Димитър Благоев“  Стара Загора избраха нетрадиционен начин да отбележат Седмицата на гората. Те се състезават с училища и детски градини от цялата страна в играта „ 100 на 100 добро!“ – 10 000 нови дървета за България, организиран от gorata.bg. Според регламента 100 училища, десетки градини и ясли ще имат възможността да спечелят по 100 млади дръвчета, които да посадят в родните си градове или села, като по този начин допринасят за възраждането на българската природа.

"Идеята на организаторите – „Да оставим по-добра планета за децата ни и по-добри дец аза планетат ни!“ – бе веднага и радушно приет от ученици, учители и родители.Ние вярваме,  че с правенето на добро могат да променят себе си, другите, а защо не и целия свят.", разказа за starozagorci.com педагогът в училището Татяна Колева.

Тя уточни, че учителите от училището мотивират участието си в играта така: „ Децата са бъдещето на Земята. Няма бъдеще без Природа. Да подпомогнем природата и да станем малко по-добри хора!“ До момента имат около 2 000 гласа. Гласуването продължава до 20 април и може да бъде ежедневно.

В кампанията са се включили още 6 в клас от  СОУ "Христо Смирненски",8 а клас от  ПГСАГ "Лубор Байер",2 а клас от ХІІІ ОУ "Св. Паисий Хилендарски", 5 в клас от V ОУ"Митьо Станев", ОУ,,Кирил Христов" от Стара Загора.

До момента в кампанията са се включили общо 114 училища и детски градини от цяла България.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top