Комисар Николай Кирков:Повече проверки на пътя, за намаляване на ПТП-тата в Старозагорско

Днес пред журналисти новоназначеният началник на ОД на МВР в Стара Загора комисар Николай Кирков обяви, че намаляване на пътно-транспортните произшествия и по-специално смъртните случаи от тях ще бъде един от основните му приоритети "Ще направим всичко, за да дисциплинираме шофьорите на пътя като правим повече проверки на водачите", категоричен е Кирков. Като посочи, че са заявени и нови наркотестове за тестване на водачите за наличие на наркотици в кръвта.

Той заяви, че ще се постарае да бъде подобрена работата по предотвратяване и разкриване на телефонни измами в региона. Като даде за пример Пловдив, където до сега е бил началник на криминална полиция, от началото на годината в града под тепетата са реализирани едва 20 телефонни измами, докато в Старозагорско те са 2-3 пъти повече "ще направим още по-силна кампания по превенция, но освен ние превенция трябва да се прави постоянно и в домовете и семействата на хората. Трябва да се говори да не отговарят на такива обаждания".

Според началника на МВР ще бъде променен и графика за обслужване на малките населени места в областта като той ще стане по-гъвкав. Към момента се работи по изработване и на патрулиране за опазване на реколтата в региона. "Ще работим за изграждане на видеонаблюдение във всички населени места в областта". Сред другите му приоритети са повече полицейско присъствие и разкрити престъпления на територията на Старозагорско, както и повишаване  на сигурността в областта.

Комисар Кирков обяви, че в днес е издаден един акт по отношение на нанесените щети на стадион Берое след мача между "зелените" и ЦСКА в сряда. "Колегите са се намесили, за да предотвратят по-големи щети".Той е категоричен, че в последните години е нямало талкова посещаемо мероприятие и въпреки, че на стадиона е имало над 380 служители на реда като е имало жандармерия от Пловдив и София, но въпреки мерките някои от феновете са успели да внесат бомбички. Кирков изрази разочарование, че счупването на седалките е дело на старозагорци. По отношение на сблъсък в кв. Лозенец, началника на полицията смята, че органите на реда са се намесили навреме, за да предотвратят сбиване. Към този момент няма образувано досъдебно производство. Предстои установяване на лицата, които са си позволили нанасяне на щети в стадиона.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top