21 септември 2021

Педагогика на радостта замества агресията в училище в Стара Загора

Педагогика на радостта да влезе  в училищата, предлагат от Сдружение "За доброто на децата". Това обяви на пресконференция Николай Николаев, председател на сдружението. Причината да искаме да възродим тази форма на обучение сред ромските деца е, че сме разтревожени от увеличаващата се агресия в училищата. Ние предлагаме алтернатива на агресията, а именно веселата педагогика да излезе от замръзналото положение, в което е от 2003 година. ", категоричен е Николаев.

Той посочи, че педагогиката на радостта е система от дидактични и възпитателни техологии, които предизвикват радост в поведението на децата чрез изкуството. Основната организационна форма, която използват инициаторите, е педагогическият театър. Децата от детските градини и училищата трябва да научат песни и танци и да ги превърнат в театрално представление, което да забавлява. В тази форма няма нищо задължително, но всеки, който иска може да се включи, защото в този театър на практика всички са артисти и зрители, обясни Николай Николаев.

Николаев е категоричен, че инициативата започва през далечната 1999 година, когато в редица градове като Пловдив,Велинград, Плевен, Стара Загора и други са създадени квартали "Детска радост"

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top