21 септември 2021

Еко-художници от Стара Загора участват в номинациите „Най- големият малък приятел на животните“

Малки еко-художници от Стара Загора ще участват в заключителния концерт за награждаване на номинираните в детския конкурс „Най- големият малък приятел на животните“. Своя принос към оформянето на пъстроцветната корона на „Дървото на хармонията“ дадоха децата от целодневните детски градини „Мир“ и „Загоре“.  От името на Община Стара Загора участниците приветства Пенка Чавдарова, началник-отдел „Образование, младежки дейности и спорт“.

„Дървото на хармонията“ е идея на Фондация „АФА-България“, насочена към обединяване усилията на обществото за формиране на ново екологосъобразно мислене и поведение у децата – надежда за по-грижовен свят утре. Чрез организиране на изложби, представящи грижовното отношение на децата към животните и природата, фондацията поощрява усилията за превръщането не-насилието в модел на поведение и начин на живот.

Малките еко-художници от Стара Загора са поканени да участват на 22 април - Деня на Земята, в награждаването на номинираните участници, което ще стане в Националния исторически музей, София.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top