Двойна охрана в старозагорския зоопарк заради ромската агресия срещу животните

Необяснима агресия към животни в старозагорския зоопарк взриви социалните мрежи. На видеоклип, публикуван във „Фейсбук”, се вижда как група роми блъскат по клетката на вълците и замерят единия от тях с камъни. Въпреки надписа да не се дразнят животните и да не преминават загражденията.

Автор на клипа е Йордан Желев. На 22 март той е на разходка в Зоопарка, заедно с брат си: „След това стигнахме до, там където беше вълкът. И тия въпросните роми, го целиха с камъни, в главата, той скимтеше и също ръмжеше”.

Отговорът на въпроса „Защо го правите?” е „Ти кой си, та да ме питаш, с какво ти пречим”. Следва спор, при който Йордан опитва да обясни, че законите са за всички, но това явно не се харесва на единия от ромите.

В опит да разберем кои са хората от клипа и какви са мотивите им, отиваме в ромската махала на Стара Загора, „Лозенец”. Там, очаквано, никой не познава хората от клипа.

Необяснима агресия към животни в старозагорския зоопарк
Клип в интернет показва как хора замерят животни с камъни
Освен вълците, са дразнени и тигрите. От зоопарка разбират за случая от нас.

„В този ден има засилено присъствие на жители на Стара Загора от близкия квартал „Лозенец” в зоопарка, по традиция на 22.3 се случва това нещо – за да покажат новите си дрехи, за да се разходят сред природата и да покажат недобрите си обноски”, коментира директорът д-р Радослав Михайлов.

След инцидента, охраната е удвоена. Общинска полиция пък следи за гратисчии на входа.

Зам.-кметът Иванка Сотирова съобщи добра новина – поръчано е проектирането на цялостна реконструкция на зоопарка. В същото време, холандска фондация е готова да инвестира в изграждането на приют за свободно отглеждане на мечки в Аязмото./БТВ

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top