С поетично-музикален празник отбелязаха настъпилата пролет в Търговската гимназия в Стара Загора

Поетично-музикален пролетен празник зарадва учители и ученици от Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски“. Така бе приветствана пролетта и поставено началото на тържествата по повод 95-годишнината на старозагорското училище, които ще приключат със специална програма на 6 декември.

Възпитаниците на гимназията показаха талант в музиката и писането на поезия и проза. Пролетният рецитал продължи повече от час, а специален гост на старозагорци бе хасковският поет и създател на емблематичното стихотворение „Наследство“ Петър Василев.

Талантливите деца го посрещнаха с изпълнение на песента, позната като „Две праскови и две череши“, а той развълнуван им пожела да бъдат здрави и щастливи, достойни хора и вярващи в успешното си бъдеще.

Стихове на Петър Василев прочете и старозагорският поет Йордан Пеев. Той сподели и няколко свои творби от последната си книга.

Колко е важно предаването на българското творчество на младото поколение сподели и Ники Колев, известен старозагорец и инициатор на издаването на последната поетична книга на Василев, озаглавена „Наследство“. Идеята му е да бъдат запазени и съхранени емблематичните произведения, които са обичани от поколения българи и предавани от родител на дете, както той сам прави.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top