Професионален кавал и ризи с шевици сред наградите на Орфеево изворче

Днес в Стара Загора беше открито открива 16-то издание на детския фолклорен конкурс „Орфеево изворче", в което участие ще вземат над 1000 изпълнители. Това е едно от най-големите културни мероприятия в България дава сцена за изява на деца таланти в областта на фолклорното изкуство. Участниците могат да бъдат на възраст от 7 до 29-години и трябва да изпълняват чист, автентичен фолклор.

"Една от най-големите награди ще бъде дарена от Кръстьо Димов, който ще подари на най-талантливия кавалджия професионален кавал. Друга нова награда са 12 ризи с шивици, които са осигурени от Илиан Юручки. Лауреатите ще получат специални медали и плакети. ", каза днес председателят на журито Георги Петков. Той е категоричен, че има много добри и надарени деца. За първа година ще бъдат отличени и преподаватели, които са постигнали високи педагогически постижения.

И в двата дни, от 18.30 ч., в НЧ „Св. Климент Охридски" ще се провеждат гала-концерти под мотото „Избрано от деня...", в които ще се включат най - изявените таланти от конкурса. Това се прави за първа година.

Най-добрите ще получат награди, сред които е и голямата награда на Кмета на Община Стара Загора.Утре от 11.00 ч. в парк „Пети октомври" ще се състои концерт на открито с участието на отличили се изпълнители от фестивала.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top