Движението зад стадион „Берое“ до паркинга на парк „Аязмото“ вече е еднопосочно

Движението по отсечката от ул. „Дунав", която минава зад стадион „Берое" покрай Болница „Тракия" - Парк и стига до паркинга на парк „М.М.Кусев", вече е еднопосочна. Движението на автомобили става само в посока от стадиона към паркинга. За обратно връщане от паркинга на „Аязмото" към града указателните знаци определят маршрут, минаващ по пътя северно от Болница „Тракия" - Парк, който извежда до пътя за кв. „Дъбрава". От тук автомобилите се спускат обратно към града покрай тенис кортовете. Указателните и забранителни знаци вече са поставени на всички необходими места по трасето. Решението за промяната е на кмета Живко Тодоров и общинската Комисия по безопасност на движението.

Причините въвеждането на мярката са заради стар проблем с образуване на „тапи" по ул. „Дунав" в отсечката между стадион „Берое" и паркинга на „Аязмото", най-вече в почивни и празнични дни. Наблюденията на „Пътна полиция" сочат, че често се създават рискови ситуации от ПТП с участието на пешеходци и деца. С построяването на Болница „Тракия" - Парк на мястото на някогашния хотел „Берое" трафикът в този район се усложни още повече. „Запушванията" на уличния участък пречеха на експедитивното движение на болничните линейки, поставяйки в риск превозваните спешни пациенти.

Еднопосочното движение в участъка над стадион „Берое" ще намали значително напрежението в автомобилния трафик и опасността от ПТП, убедени са специалистите по транспорта.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top