Днес в Стара Загора започва изложението БАТА Агро 2016 - пролет

От днес до 12 март ще се проведе второто пролетно издание на БАТА АГРО в Стара Загора.Това бе решено на Общо събрание на Българска асоциация на търговците на агротехника, състояло се на 25 април 2015г.След първото успешно издание на БАТА АГРО 2015 - Пролет, членовете на Асоциацията единодушно се обединиха около идеята през 2016г. Пролетното изложение да се проведе в същия период и формат, на летище Стара Загора.

От 2010г. Международното специализирано селскостопанско изложение БАТА АГРО се провежда ежегодно, като запазва уникалния си за България формат - на открито, с възможност за демонстрации и тестване на техниката в работен режим. Спецификата на селскостопанската година и необходимостта от по-чести срещи с клиентите, наложиха промяна в периодите на провеждане и от 2015 година, с решение на Общото събрание на БАТА АГРО, изложението се провежда два пъти в годината - пролет и есен.

Организацията и провеждането на БАТА АГРО 2015-Пролет бяха отчетени за успешни, с голям брой изложители и сериозна посещаемост, въпреки неблагоприятните метеорологични условия.

Очаква се изложението да бъде открито от министър Десислава Танева. В деня на откриването е предвидена богата делова програма.
10:30 пресконференция с участието на министъра на земеделието и храните Десислава Танева на тема: „Резултати от първия прием по мярка 4.1 (одобрени проекти, размер на субсидията) и реда и условията за кандидатстване по мярка 4.1, при втория прием за 2016 година“
11:00-11:30 официално откриване от министър Танева
14:00 Семинар на тема: Директни плащания и мярка 6.3 - развитие на малки стопанства, предвидена да стартира през април 2016.

Участие ще вземат: Васил Грудев, зам.-министър на земеделието и храните; Антон Аспарухов, директор на Дирекция „Развитие на селските райони“, МЗХ; Владислав Цветанов, експерт в Дирекция „Развитие на селските райони“, МЗХ.

В рамките на изложението ще се проведе и дискусия на тема "Управление на механизирани работи в земеделието, с използване на норми и нормативи". Събитието е предвидено за 11 март (петък) от 11:00 до 13:00 часа в пресцентъра на БАТА АГРО.

Изложението ще е отворено за посетители всеки ден от 9:00 до 18:00 часа.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top