Увеличение на студентите и нова специалност в Тракийски университет

Увеличение на държавната поръчка със 107 места и откриване на нова специалност "Педагогика на обучението по информационни технологии" бележи началото на кандидат-студентската кампания в Тракийски университет."На 9 март започва приемът за предварителните изпити. В момента работим и за въвеждането на дистанционнна форма на обучение. Първият предварителен изпит е на 26 март.", заяви днес ректорът проф.Иван Въшин.

Той допълни, че редовната изпитна сесия ще започне на 6 юни. "Във всички специалности с изключение на хуманна медицина може да се кандидатства с ДЗИ".От Университета са предложили приемът да бъде за  1711 души, от тях 190 за магистърски програми.  Годишните такси за обучение остават същите- от 460 лв. за икономическите  специалности до 950 лв. за хуманна медицина.

От ръководството на университета заявиха, че предвиждат да се увеличи обучението по чужд език.Модерен университет-мисията възможна. Това е мотото, под което ще се развива Тракийският университет в Стара Загора през следващите години.

Приета е функционално-управленска структура на учебното заведение, обясни ректорът проф. Иван Въшин и допълни, че към момента се разработва проект за Център за компетентност към висшето училище, с който ще се кандидатства за европейско финансиране.

През изминалите девет години семестриалните такси не са увеличавани, не се предвижда това да се случи и през следващите години. Единствено таксата в Педагогическия факултет е с 20 лева повече.През изминалата година в Тракийския университет са се обучавали 2300 студенти.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top