ГЕРБ – Стара Загора с родолюбива инициатива по случай Националния празник 3 март

Младежката организация на ГЕРБ в област Стара Загора провежда и тази година мащабна инициатива за почистване на паметници по случай Националния празник 3 март. Многобройни са монументите в региона, посветени на героите от руско-турската война през 1877-1878 г. - български революционери, опълченци, войници и офицери.

Младите хора от старозагорската структура, заедно с членове на две от кварталните организации на ГЕРБ, почистиха зелените площи край Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора", където на 3 март ще бъдат проведени основните тържества за празника. На това място през 1877 г. Самарското знаме и българското опълчение получават бойното си кръщение, в ожесточена битка за Стара Загора и свободата на България.

От младежката организация в Казанлък избраха и тази година да освежат района около руското военно гробище в село Енина и паметника построен на това място. По време на руско-турската война тук се е намирал масов гроб на загиналите руски войници.

Младежите от ГЕРБ - Раднево почистиха Паметника на загиналите за свобода на поробена България в село Ковачево.

От Клуб „Железник“ към ГЕРБ – Стара Загора, заедно с организацията на партията в село Малко Кадиево, традиционно се погрижиха за района около паметника на загиналите в Джуранлийския бой от 1877 г. край село Калитиново. Точно те бяха и инициатори на идеята за почистването на историческите паметници преди Националния празник още преди шест години. 

Жени ГЕРБ – Стара Загора почистиха дворът и площите около Мавзолея костница „19 юлий 1877”. Инициативата ще продължи и през следващите дни в останалите общини от областта.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top