Болница за плюшени мечета „Имам приятел – специален човек с рядко заболяване” в Стара Загора

Сдружение „Самаряни” заедно с Асоциацията на студентите медици – клон Стара Загора, СНЦ „Пътуващите книги”, Национален алианс на хора с редки болести, родители, деца, пациенти и доброволци обединяват усилия и организират редица прояви във връзка с 29 февруари – Международния ден на редките болести.

27 февруари (събота),11:00 ч., офис на „Пътуващите книги” – Читалня за деца;

28 февруари (неделя), от 11:00 до 15:00 ч., Mall Galleria Стара Загора – Болница за плюшени мечета

28 февруари (понеделник), 11:00 ч., пред сградата на Община Стара Загора – Отбелязване на Международния ден на редките болести.

Болница за плюшени мечета е изключително атрактивно събитие, провеждащо се за 6 поредна година в Стара Загора, предназначено за деца на възраст от 3 до 7 години и техните плюшени играчки. Целта на събитието е да бъде намалена тревогата у децата, свързана с посещение при лекари или болници и да допринесе за подобряването на детското здраве.

По време на кампанията ще бъдат набирани средства в подкрепа на малката Ива Барякова, която е само на 5 месеца и страда от много рядко генетично заболяване болест на Уолман, чието лечение е изключително скъпо. Още от раждането си малката Ива и нейното семейство се борят за всяка глътка въздух. Ива е след трансплантация, която спасява живота й, но това не решава всичко, предстои скъпо струващо лечение. До 20 дни след трансплантацията трябва да се започне ензимна терапия, за която са необходими средства за закупуване на първите ензими.

Тази година инициативите във връзка с отбелязването на Международния ден с редки заболявания в Стара Загора ще протече под мотото „Имам приятел – специален човек с рядко заболяване”.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top