Поредна порция медали за атлетите на Берое

Състезателите на старозагорския клуб по лека атлетика Берое спечелиха поредната порция отличия от държавното първенство, което се проведе в края на миналата седмица в спортната зала „Добротица“ в Добрич. В надпреварата при мъжете и жените старозагорци спечелиха общо 6 медала, от които 4 златни и 2 сребърни.

Денис Димитров триумфира с шампионската титла в спринта на 60 метра, финиширайки за 6,68 секунди. На второ място пък остана неговият съотборник Борислав Тонев, който завърши с 6, 88.

Златен медал спечели и Милен Пасков, който подели първото място в дисциплината 60 метра с препятствия с Цветомир Киров. Първоначално победата бе отсъдена за състезателя на Лудогорец Разград, но впоследствие след подадената контестация от страна на старозагорци и повторно преглеждане на фотофиниша съдиите отсъдиха две първи места за Киров и Вълканов с 8.27 сек.

Велин Коваленко също направи шампионско бягане в своята дисциплина на 800 метра. Той завърши за време 1:53.88 минута, с което си осигури и златния медал. Такъв за Берое спечели и Иван Попов, който стана първи на 3000 метра с време 8,39,68 минути.

В дисциплината скок на височина сребро пък спечели Антония Митева, която даде резултат от 160 сантиметра.

Старозагорският клуб спечели и два медала от надпреварата при юноши и девойки старша възраст. В дисциплината 800 метра при девойките Кремена Колева завърши трета с 2,25,49 минути. На трето място завърши и дамската щафета на 4х400, която за 4,14,79 минути.

Така СКЛА Берое завърши държавните първенства в различните възрастови групи с общо 11 спечелени медала - 5 златни, 3 сребърни и 3 бронзови.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top