Обявяват за продажба на търг 18 бракувани тролея

Обявяват за продажба на търг 18 бракувани тролея

По време на предстоящото този четвъртък редовно заседание на Общински съвет Стара Загора ще бъде гласувано 18 бракувани тролейбуси да бъдат продадени на търг от Общината. Предложението влиза в дневния ред на местния парламент от вносителя Живко Тодоров, който в мотивите си е изтъкнал, че през 2014г. и 2015г. по ОП «Регионално развитие 2007-20013г» и ОП «Околна среда 2007-2013г.», в общинското дружество «Тролейбусни и автобусни превози» ЕООД са закупени 14 броя нови тролейбуси марка «Соларис Тролинно12» и 8 броя марка «Шкода», с които е обновен целия тролейбусен парк на дружеството.

Старите тролейбуси - Марка «ЗИУ 9» и «Шкода 14 ТР» са с натрупан пробег над 1 млн.км на превозно средство, напълно са амортизирани след 30 годишна употреба и са без остатъчна стойност. През месец октомври 2015г. са бракувани 18 броя тролейбуси и същите са преместени на наказателния паркинг. Предвид отпадналата необходимост за дружеството от тези тролейбуси и заявен интерес за закупуването им, е възложена и изготвена оценка от лицензиран оценител , съгласно която, средната пазарна стойност на един бракуван тролейбус е 3500лева. След като се приспаднат наличните конкретни повреди за всеки един тролейбус поотделно, реалната пазарна цена на 10 броя тролейбуси е 3500 лева , а на останалите 8 броя варира от 500лв. до 3400лв.

Друго предложение, което ще гласуват старейшините на Стара Загора е учредяване на безвъзмездно право на ползване на диспечерските пунктове в кв.“Железник“ и кв.“Зора“ на „Тролейбусни и автобусни превози“.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top