Представят Стара Загора на международното туристическо изложение

За 12-та поредна година Община Стара Загора ще участва в Международното туристическо изложение „Ваканция и СПА Експо“. В дните от 11 до 13 февруари, на изложбена площ от 36 кв.м. в Интер Експо център – София, ще бъдат представени възможностите за туризъм, които Стара Загора предлага.

Посетителите ще научат къде се намира най-добре запазеното жилище в Европа от периода на ранния неолит (VI хил.пр.Хр.) и какъв е бил животът на  хората преди 8000 години; защо Августа Траяна, основана през  II в.  е наричана „Преблестящият град на траянците…“, и как форумът на античния град отново е сцена на спектакли и събития.

С фотоизложба ще бъдат показани най-интересните места за посещение в Стара Загора. Информация и материали за обекти от културно-историческото наследство, музеи, културни и спортни събития, възможности за балнео и СПА туризъм на Старозагорските минерални бани, активен отдих сред природата на Сърнена гора, настанителна и конферентна  база, атракции, развлечения, места за хранене ще бъдат предоставени на всички, които биха искали да включат Стара Загора в своите туристически маршрути.

На информационния щанд на Стара Загора ще могат да се видят филми, представящи хилядолетното наследство и неповторимата атмосфера на града на липите. В оформения кът „Антична мода“ ще има възможност за снимки с облекла от Античността. Прабългарската школа за оцеляване „Бага-тур“ ще представи новия демонстрационен комплекс „Аул Бага-Тур“, разположен на територията на парк Аязмото. Със специална програма ще бъде представен Кукления театър, а  Оперният театър ще запознае посетителите с постановките си за 2016 год.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top