21 септември 2021

Днес в Стара Загора ще се проведе международна среща „Реинтродукция на хищните птици в Европа“

Днес  от 9,00 часа в посетителския кът на Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани в Стара Загора ще бъде открита на първата Международна среща „Реинтродукция на хищните птици в Европа“по проект „Завръщане на ловния сокол в България“ на СНЦ „Зелени Балкани – Стара Загора“ и International Wildlife Consultants (UK.). 

Вече повече от 5 години Зелени Балкани, в лицето на Спасителния център за диви животни, работи за завръщането на ловния сокол в България. До момента на свобода са пуснати 22 млади сокола, всички те излюпени и отгледани в Центъра.

В тази връзка с годините Спасителният център заслужено зае своето място сред институциите в Европа, работещи за възстановяването на изчезнали видове, а Стара Загора, вече е част от семейството на природозащитно значимите европейски градове.

В продължение на три дни, по време на срещата, над 25 госта от страната и чужбина, в това число Австрия, Великобритания, Ирландия, Испания, ще обменят опит и знания в сферата на работата по завръщането на изчезнали видове.
 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top