18 септември 2020

Некачествено мобилно покритие и токови удари в селата на община Стара Загора

Днес в сградата на община Стара Загора се проведе среща между секретарят на общината Делян Иванов, всички 51 кмета и кметски наместници от община Стара Загора и  представители на фирмите, осигуряващи електроснабдяването, водоснабдяването и телекомуникациите в селата.

По време на нея кметовете от малките населени места изказаха своите проблеми като повечето посочиха, че покритието на Мтел е лошо и поискаха да бъдат изградени нови клетки. Част от тях са категорични, че в населените места много често има токови удари, което поврежда електроуреди.

Кметът на село Лозен алармира за силно наклонен стълб. Всички изразиха мнение, че водата е или силно хлорирана, или мирише на тиня. Те благодариха за бързото отстраняване на авариите на ВиК и ЕВН.

От ЕВН уточниха, че вече е наета фирма, която ще се грижи за окастрянето на прорасналите клони и изоставането ще бъде наваксано. Ще бъдат взети мерки и за опасните наклонени стълбове по места, увериха от компанията. В много от селата не са редки случаите на ниско напрежение в мрежата или често спиране на електричеството. В с.Братя Кунчеви се води кампания против зачестилите кражби на електричество, стана ясно още днес по време на срещатa.

С изключение на селата Пряпорец и Борилово проблеми с водоснабдяването на старозагорските села няма. От ВиК уверяват, че  вземат мерки за ликвидирането им. Въпреки сложността е бил решен  проблемът и с водата на Арнаутито и Руманя, което обаче не е довело до увеличаване на събираните суми за потребление, увери представителят на фирмата. Селските кметове поискаха още бързо да се ремонтират участъците, разкопани при ремонтните дейности.

За проблеми в телекомуникациите сигнализираха кметовете на селата Борилово, Християново, Яворово, Лозен и Пъстрово. Селските кметове поискаха от операторите да бъдат информирани предварително, когато предстои прекъсване на услугите, поради планирани ремонти или профилактика. Някои изразиха и благодарност към екипите на операторите, които оказват съдействие на населението при наводнения, или други природни бедствия.

Срещата с представители на операторите в общината беше поискана от кмета Живко Тодоров с цел подобряване на качеството на услугите за населението.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top