Янко Янков иска оставката на Директор дирекция „Общинска собственост“

Групата общински съветници от „Истината за Стара Загора" поиска оставката на Мариана Николова - директор на дирекция „Общинска собственост" в община Стара Загора. Причината е фрапиращи случаи на безстопанственост и грубо отношение към гражданите, коментира председателят на групата в местния парламент Янко Янков.

Едното е за жена с две деца с ТЕЛК решения, на която е предоставено за ползване общинско жилище в бл. 50 в кв. „Три чучура“ на ет. 14. Апартаментът е в непосредствена близост до падналия преди две години панел. Според протокол на РЗИ, жилището е негодно за употреба, но въпреки това жената плаща по 60 лв. на месец наем. За жилището има отделени 5000 лв. за ремонт. Аз лично го посетих и единственото, което е направено, е да бъдат шпакловани няколко стени и два тавана, залепени са и плочки в банята, които са били дадени от наемателката. Целият ремонт струва не повече от 1500-2000 лв.”, твърди Янков.

Той сигнализира и за случай на използване на общински терен над 1000 кв. м от частна строителна фирма, която не плаща наем. „Имотът се намира над Чешмата в кв. „Три чучура“ и се използва от фирмата без да заплащат нужния наем, който според наши изчисления може да е в размер на 1500-2000 лв. Съставен е констативен протокол и е проведен търг за отдаване под наем, но никой не се е явил, а фирмата продължава да използва терена. С това общинският бюджет е бил ощетен с 50 000 лв.”, заяви Янков.

„Настояваме за оставката на Мариана Николова. Подал съм писмен сигнал до кмета Живко Тодоров, очаквам неговата реакция. В двата конкретни случая или става въпрос за пълна некомпетентност на служителката или това се прави умишлено", коментира Янков. 

Систавена е комисия, която да картотекира имотите, които са над 700 – от тях 674 в Стара Загора, 11 в Калояновец и 13 в Дълбоки. Има много къщи по кварталите. Няма срок за работата на комисията, но това да стане възможно най-бързо се закани старейшината.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top