Учениците от НУ“Димитър Благоев“ правят коледен благотворителен базар в подкрепа на Иванко Тодоров

Учениците от НУ „Димитър Благоев” решиха да сътворят доброто преди Коледа като организират благотворителен Коледен базар в училището, на който сами продават направените картички, коледни играчки и сладки. Днес малчуганите ще пренесат магията на най-големия християнски празник и в Синдикалния дом от 18,30 часа.  Преди и по време  на Коледния концерт на ВГ “Розов свят“ с ръководител Веселин Божков ще предложат своите картички за благотворителна продажба, съобщиха за starozagorci.com от най-старозагото старозагорско училище.

Средствата искат да дарят за лечението на таткото на Гергана и Милица Тодорови, които също са част от НУ „Димитър Благоев“. Желанието да помогнеш, да дариш Вяра, Надежда, Любов  така силно е завладяло сърцата на малките предприемачи, че заразяват със своята магия и родителите, и учителите си. Освен в часовете продължават да работят своите картички дори и в междучасията, а после и в къщи. 
За по-малко от месец, с помощта на своите учители и родители, децата от училището са направили над 1000 коледни картички, въодушевени от възможността с тях да сътворят Добро, да помогнат, да подарят Вяра, Надежда и Любов.

„Очакването на Коледната магия е завладяло и учениците от Начално училище „Димитър Благоев“. Магията обаче се оказаха самите те. Откриха, че всяка мисъл, всяко дело, всеки човек носи в себе си магията. Трябва само да се повярва в нея, да се освободи и да и  даде възможност да полети над света и да му покаже, че добрината, светлината и любовта може да бъде навред около нас.”, заяви за starozagorci.com главният учител на школото Рада Димитрова.

Тя допълни, че се работи много за изграждане на знания и умения насочени към развитието на предприемачески дух се работи в много от часовете в Начално училище „Димитър Благоев“. С методи и средства подходящи за възрастта им преминават през различните етапи, от раждането на идеята, до реализирането на един продукт.

„Предизвикателството пред  децата обаче е и друго. Не само  да родят идея и да изработят нещо със собствените си ръце, а да открият онази негова полезност и ценност, която да разкрие магията на Човечността, да сътворят чудото на Любовта и Добрината.”, допълни дългогодишният педагог.

На Коледа стават чудеса! Всеки от нас носи чудото в себе си. Това знаят вече малките, но сръчни ученици на Начално училище „Димитър Благоев“.

starozagorci.com

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top