Конкурс за изграждане на паметник на Св. Климент Охридски в Стара Загора

Община Стара Загора организира изложба и обществено обсъждане на постъпилите конкурсни проекти за изграждане на паметник на Св. Климент Охридски в Стара Загора, по повод навършващите се 1100 години от неговата смърт. Седем са постъпилите конкурсни проекти, които се оценяват от жури с председател арх. Иван Кирчев – гл.архитект на общината.

Във връзка с проведена процедура по реда на ЗОП с предмет: „Изготвяне на цялостна обемно-пространствена концепция за изграждане на паметник на Св. Климент Охридски в гр. Стара Загора /27.07.2016 г./“, от 8,30 ч. на 21.12.2105 г., до 13:00 часа на 22.12.2015 г., състезаващите се в открит конкурс проекти, ще бъдат изложени във фоайето на Община Стара Загора.

Със свои предложения участват Красимир Зарков от Стара Загора, Иво Чехларов  от с. Сливек , арх. Диньо Динев от Стара Загора, „Виктория 2011“ ЕООД от Велико Търново, Наско Настев и Красимир Добрев от Стара Загора, Любомир Добрев от София и Димо Димов от Стара Загора.

На 22 декември в 13:30 часа, в зала 2 на общината ще се проведе обществено обсъждане с граждани, в което ще участват представители на журито и на възложителя.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top