Старозагорските фирми “Стандарт Профил“ и “ДЗУ“ с награди от „Работодател на годината 2015“

За 12 поредна година Агенцията по заетостта организира традиционния форум „Работодател на годината”. Вчера, 7 декември  в зала „Мусала” на хотел „Хилтън София” Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта наградиха 19 работодатели от цялата страна.

На тазгодишното издание награди на 19-те отличени работодатели връчиха заместник-министрите на труда и социалната политика Гълъб Донев, Николай Николов, Лазар Лазаров, Зорница Русинова, председателят на комисията по труда и социалната политика в Народното събрание Хасан Адемов и изпълняващият длъжността изпълнителен директор на Агенцията по заетостта Валентина Георгиева, съобщиха за starozagorci.com от Агенцията по заетостта.

Работодатели от цялата страна бяха класирани в 6 категории, като в две от тях награди получиха старозагорските фирми „Стандард Профил България” и "ДЗУ".

Предприятието, което през 2015 година разшири дейността си в Стара Загора "Стандарт Профил България" бе подредено на трето място в първата категория: „Работодател, наел на работа най–много безработни лица за устойчива заетост”. Фирмата е производител на каучукови изделия е наела е на работа 348 безработни лица, съобщават още от агенцията. Преди "Стандарт Профил България" са единствено казанлъшкото дружество „Арсенал“ с наети 371 безработни и  „Се Борднетце – България” ЕООД,  Карнобат, като компанията е наела  1 125 безработни лица.

С втора награда е "ДЗУ" АД Стара Загора. Дружеството е наградено в категория „Работодател, наел на работа най–много безработни младежи до 29 г. по схема „Младежка заетост” по ОП РЧР”. Фирмата е производител на електроинсталационни изделия и за 2015 година е наела е на работа 21 безработни младежи. В тази категория първата награда е получила  „Пътстройинженеринг”,  Враца с наети 33-ма безработни младежи.

starozagorci.com 

Коментирай!

#1
Анонимните - 2015-12-08 21:37:38

Много ми е интересно , как може фирма като Стандарт профил Стара Загора , с такова голямо текучество на персонала да бъде обявена за работодател на годината .Фирма , в която безопасността е само визия и нищо повече.Фирма, в която няма никакво обучение на персонала , а по - скоро демонстрация на такова.Фирма ,в която РАБОТНИЦИТЕ са поставени на много ниско стъпало , към тях има пренебрежително отношение.Няма никакво уважение към тях.А и до колкото зная фирмата наема евтина работна ръка от бюрото по труда по разни европейски програми за определен брой месеци и до там.Е така се става работодател на годината.

Още новини

Scroll To Top