Над 300 деца от Стара Загора участваха в „Мини-Шампионска Лига’’

Над 300 деца от осем детски градини и шест училища участваха в традиционния предколеден детски футболен турнир ,,Мини-Шампионска Лига'', организиран от Детски футболен клуб „Атлет" и Община Стара Загора. Детските и учебни заведения са включени в програмата за обучение на ДФК ,,Атлет''. Събитието се проведе в общинската спортна зала ,,Иван Вазов''.

След изключително оспорвани двубои шампиони при детските градини станаха възпитаниците от ЦДГ № 11 ,,Загоре", с треньор Никола Миренски.

Отбори от училищата спориха за купата на Стара Загора, която вдигнаха учениците от СОУ,,Железник", също под ръководството на треньора Никола Миренски.

„Получиха се страхотни двубои, но най-важното е , че децата спортуват и идват с желание на тренировки и турнири. Благодарим на Община Стара Загора и кмета Живко Тодоров за помощта и доверието през годините", заяви Христо Алексиев от „Атлет". Той увери, че през следващата година предстоят още спортни събития и изненади за децата от школата.

Всяко учебно заведение получи купа и грамота, а децата бяха наградени с грамота за участие, медал, торбичка пълна с лакомства и пасти за зъби „Елгидиум и „ Зайо байо", осигурени от Община Стара Загора , ДФК ,,Атлет" и спонсори.

Преди две години Община Стара Загора, ПФК „Берое" и ДФК „Атлет" обединиха усилията си за създаване на детската футболна школа. Уроците се провеждат в спортните зали на детските и учебните заведения, под ръководството на квалифицирани треньори от ДФК „Атлет". Идеята е да се популяризира футболната игра сред най-малките, а чрез изградената структура да се направи селекция на най-добрите играчи за професионалния клуб.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top