Търси се начин за 24-часова жива охрана на АМ Тракия в Старозагорско

Днес областният управител на Стара Загора Георги Ранов инициира втора среща между държавните органи, отговарящи за реда и сигурността в областта и частни охранителни фирми. На срещата присъстваха Маноил Манев, зам. областен управител, представители на ОД на МВР, ДАНС, служба „Охрана  на съдебната власт”, РД ПБЗН и лицензирани частни охранители на стратегически и търговски обекти.На срещата бяха отчетени мерките, които общините са взели и продължават да взимат по утвърдените планове за защита при терористични действия на гражданите, стратегическите обекти и на обектите от критичната инфраструктура. Сред тях са засилване на пропускателния режим в общински сгради, обекти и институции, вкоито има струпване на повече хора, увеличаване на видеонаблюдението, проверки за нивото на охраната в училища, здравни заведения и други обществени сгради.

Като ползотворна определи втората поредна среща директорът на ОДМВР Стара Загора комисар Иван Чолаков "в тази среща виждаме готовността на областна администрация, всички общини и частните охранителни фирми за опазване и противодействие на това сериозно явление. Това, което чух по време на срещата е показателно, че хората разбират сериозността на положението". Чолаков обясни, че е изготвено споразумение за съдействие на полицията и частните охранителни фирми. 

Началникът на МВР заяви, че вече се търси начин за обезпечаване на 24 часова жива охрана на АМ Тракия.Друго предложение беше с наредби на общините да се задължат заведенията с удължено работно време да бъдат оборудвани с постоянно видеонаблюдение.

Пред медиите Ранов обобщи, че вече се провеждат практически занятия за действия при евентуални терористични действия -по време на тях се представя профил на хората, които евентуално могат да участват при терористичен акт.

"Ние сме първите, които работим към това да се използва на 100% потенциала на частните охранителни фирми. Защото информацията, която те имат на база работата им на терен може да бъде много полезна за общата картина на сигурността в Старозагорско", каза зам.областният управител Маноил Манев.

Губернаторът поясни, че през следващата седмица ще има трета такава среща, където ще бъдат показани и изготвени брошури за действие при евентиална атака.

starozagorci.com

 

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top