Откриха културно-информационен център на Държавна опера Стара Загора

Днес на партера на сградата на Областна администрация бе открит културно-информационен център на Държавна опера Стара Загора. Областният управител на Стара Загора Георги Ранов, зам. областният управител Мариана Кръстева, директорът на Операта Огнян Драганов, заместникът му Красимир Червилов, почитатели на оперното изкуство и журналисти присъстваха на събитието.

Помещението на центъра бе отдадено на Операта за безвъзмездно ползване. В него ще се продават билети за спектакли, гражданите ще могат да получават и допълнителна информация за представленията и за всичко, свързано с репертоара на старозагорската Опера.

 Ранов отправи поздравления към Драганов за новата придобивка на културната институция. Надявам се, че с централното си местоположение този център ще привлече още повече почитатели в залата. Това е само първата стъпка. Трябва да направим всичко по силите си да привлечем на наша сцена известнибългарски и чуждестранни изпълнители, да съхраним и развиваме оперното изкуство. Старозагорци заслужават това, каза областният управител.

Поздрав към оперните дейци и към почитателите на операта отправи и г-жа Кръстева. Тя пожела пълни зали и успех на Фестивала на оперното и балетното изкуство.

С думи на благодарност към ръководството на Областна администрация за помощта и съдействието се обърна Огнян Драганов. Благодарим Ви, че освен, че сте наши верни почитатели, вие ни помагате във всяко наше начинание. Обещавам през следващата година ФОБИ да бъде още по-атрактивен и на него да присъстват и гост-изпълнители от чужбина, каза той.

По случай откриването на новия културно-информационен център днес всички билети за постановки на Операта до края на декември се продават на цени от 5 лв. Изключение е само „Белканто-гласовете на Италия”, защото е външна постановка.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top