Съдът в Стара Загора осъди ефективно мъж, подпомогнал 3-ма мъже от Афганистан да преминат незаконно през страната

Районна прокуратура-Стара Загора постигна осъдителна присъда срещу 39-годишния Никола Х. от гр.Пловдив, обвинен за подпомагане на незаконно преминаващи през страната чужденци- престъпление по чл.281, ал.2 от Наказателния кодекс. Разследването по делото, от регистриране на престъплението до приключването с осъдителна присъда, е продължило само 14 дни, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Районен съд-Стара Загора му е наложил наказание от 10 /десет/ месеца, което да изтърпи ефективно при първоначален „строг” режим. По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът е постановил и да бъде отнет в полза на държавата лекият автомобил, с който лицата незаконно са преведени в страната.

Никола Х. е задържан от органите на МВР на 5 ноември 2015 г. на Автомагистрала Тракия, в района на  Стара Загора, в посока запад към гр.София, по време на извършена проверка на управлявания от него лек автомобил- такси марка „Хюндай“ с пловдивска регистрация. При подаден сигнал от полицейски служител, водачът на автомобила предприел спиране, след което бил задържани от патрулиращите полицаи. При последвал оглед е установено, че в автомобила пътували 3-ма мъже от Афганистан, влезли в България без документи за самоличност.
Съдебният акт на Районен съд-Стара Загора е влязъл в сила след споразумение и е окончателен./Агенция Фокус.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top