Стара Загора е домакин на училищно състезание на фондация “БЕСТ“

Този уикенд 14 -15 ноември ГПЧЕ “Ромен Ролан”, Стара Загора ще приветства над 200 ученици, учители и съдии от южна България за първия турнир, организиран от Фондация “БЕСТ” през настоящата 2015/2016 учебна година. Състезанието ще започне събота сутрин и ще завърши неделя следобед. Учениците ще се състезават в следните дисциплини: дебати, публична реч и други сценични изкуства – всички от които на английски език.

Това ще е първият турнир на Фондацията тази учебна година и първият областен турнир в историята на “БЕСТ”. Поканени са училища от различни градове из южна България – Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Бургас, Димитровград, Хасково, Сливен, Смолян, и разбира се Стара Загора. Управителят на “БЕСТ” Ана Фюселие каза, че е приятно изненадана от очаквания брой участници, имайки предвид, че турнирът е областен, а не национален. “Предвиждахме между 100 и 150 участници, а сега очакваме поне 160, част от които ще представят училища за първи път на състезания на “БЕСТ”. Въодушевени сме от този растеж на интереса към нашите турнири, особено на такъв ранен етап през учебната година.”, казва Ана.

След турнирът в Стара Загора Фондацията ще организира турнири в други седем града из България през есента на 2015 и пролетта на 2016 година. Следващият ще бъде в Русе на 21-22 ноември.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top