Иван Сотев е регионален представител на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия в старозагорско

Областният управител на Стара Загора Георги Ранов се срещна днес с новоназначения регионален представител на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия за областите Стара Загора, Хасково и Сливен- Иван Сотев.

Стара Загора е един от шестте новообособени центрове на региони, в които ще има представителства на Изпълнителната агенция. Останалите са Пловдив, Бургас, Варна, Добрич и Русе.

Целта на откриването на регионално представителство е да се започне работа на терен с бизнеса и да се контактува директно със собствениците на фирми, за да се разберат конкретните им проблеми. Центърът ще оказва съдействие на малките и средни фирми при изготвянето на проекти за кандидатстване по европейски програми.

Ранов одобри идеята на икономическото министерство за по-пряк контакт с бизнеса и заяви, че Областна администрация ще оказва където е възможно съдействие в работата на новата структура. Той изрази задоволство, че Стара Загора е избрана за център на регион с развита икономика, обхващащ три области.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top