Административен съд постанови повторно ръчно преброяване на изборните резултати в Стара Загора

Аминистративен съд Стара Загора одобри жалбата на МК "Истината за Стара Загора"  за повторно ръчно преброяване и образува дело, което ще се води на 11 ноември от 14 часа в сградата на съда и е с номер 454. Ще призовем много свидетели на "изчезналите" гласове и преференции. Надяваме се истината да излезе наяве и да разберем реално колко гласа са ни махнали по тази схема-каза общинския съветник и предстанител на коалицията Янко Янков.

С жалбата се иска повторно преброяване на бюлетините за общински съветници, заради откритите нередности в протоколите и подадените сигнали в офиса на коалицията. Нарушенията са следните : отчитани са като невалидни бюлетини със задраскани две преференции, което е грубо нарушение на изборния кодекс; не са отбелязвани коректно преференциите на кандидатите, което променя шанса им за влизане в общинския съвет; има несъответствия в общия брой на бюлетините и резултата по преференции на коалицията, като в такива случаи резултатите са нагласяни, а не повторно преброявани.

Получихме десетки сигнали от наши симпатизанти, че гласовете им не са отчетени, което е видно по преференциите за съветника, за когото са гласували,допълни Янков.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top