12 “горещи“ точки при снеговалеж в Старозагорско

Община Стара Загора е единствената, която към момента има сключен договор с фирма за зимно почистване и поддържане. Предстои до края на другата седмица и останалите 10 общини да сключат такива, съобщи днес областният управител Георги Ранов. "Стара Загора е област със стратегическо значение и искаме да се направи максималното, за да се осигурят нормални условия за движение по общински и републикански пътища", заяви той. Губернаторът допълни, че е изпратил писма до трите мобилни оператора, за да се поддържа и мобилната мрежа и да не се нарушават комуникациите през тежките зимни месеци. 

Началникът на РСПАБЗН комисар Стоян Колев заяви, че във всички структури на пожарната има стрикна подготовка за зимните месеци като автомобилите са преминали техническо обслужване "50% от техниката в областта е нова и във всяка служба има високопроходима техника за тежки зимни условия", добави Колев.

Той обобщи,че в момента се прави национален регистър за места където се появяват снегонавявания и се стига до затрудняване на движението "в област Стара Загора са набелязани 12 точки, които са опасни. Сред тях са: стария път за Нова Загора преди Подслон, около Ветрен, Казанлък посока Енина, равния участък преди Шипка и други. Те са малко, но са сложни и има много места, където фирмите почистват и след 30 мин отново има навявания", допълни Колев.

От Пътна полиция увериха, че имат готовност за зимата. Проверена е техниката, като почти половината от нея в областта е чисто нова, проверена е и пътната маркировка, екипите имат готовност за реакции, създадена е и координация между службите. Търси се и връзка с всички отдалечени и труднодостъпни туристически обекти в областта.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top