Янко Янков: Ще искаме повторно ръчно броене на бюлетини

Като леко разочаровани след изборните резултати определи себе си и своите колеги влезлият в местният парламент водачът на листата „Истината за Стара Загора“ Янко Янков. Според него има манипулация на изборните резултати и необработване на преференциалния вот.

"Изчакваме решението на ОИК за изборите, след което ще пуснем жалба до Административния съд с искане за ново ръчно броене", категоричен е старейшината.Според него  няколко застъпници на „Истината за Стара Загора“ съобщили, че неоснователно бюлетини на гражданската листа са били обявявани за невалидни от членовете на секционните комисии. Отново застъпници споделили, че са гласували за Янков, а в съответната секция не са отчетени бюлетини с преференция за него. Кандидатите за общински съветници Михаил Драгнев и участвалата в пресконференцията Десислава Бурдева също заявили, че се губят подадени за тях гласове от близки роднини. „Имаме съмнения, които искаме да бъдат махнати, тъй като само 50-100 гласа не ни стигнаха над онези 2047, които получихме, за да вкараме трети общински съветник“ – каза Янков.

Той обаче заяви, че е радостен от факта, че са пети по брой представяне в Обс Стара Загора "Реално ние сме четвърти след Народен съюз, които са много партии. Радваме се, че бихме и парламентарно представени партии като НФСБ, ВМРО и други".

„Нашата приемна за граждани ще работи денонощно. Тя се казва Фейсбук – нашата страница там. Нека хората да си задават в нея въпросите, ние ще ги внасяме на сесия на Общинския съвет от името на гражданите“ – каза още Янко Янков.Сред първите му предложения в новия Общински съвет ще бъде намаляване на заплатите на общинските съветници, тъй като, по думите му, с размера си от 600 лева те били твърде големи за един ден работа месечно. „Всеки е станал съветник, за да помага на града, а не да отиде там и да взема заплата. Това са страшно много пари за състоянието, в което са държавата и народът“ – отсече Янков.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top